The Inner Agency voor bedrijven

Het welzijn en de ontwikkeling van medewerkers heeft in de afgelopen jaar steeds meer aandacht gekregen. Zaken als coaching, loopbaanbegeleiding, vitaliteits- en sporttrajecten, competentietesten of opleidingen worden steeds meer ingezet. Dit blijkt ook nodig als je kijkt naar de toenemende cijfers* van ziekteverzuim, van chronische ziekten en psychische klachten.

Verder zijn persoonlijke ontwikkeling en goed werkgeverschap in opkomst, maar hoe bied je aandacht aan medewerkers om zo ziekteverzuim te reguleren en het werkgeluk te verhogen?
Als leidinggevende zelf hulpvragen signaleren én ook nog eens uitzoeken waar medewerkers het beste bij geholpen zijn, het blijkt vaak geen makkelijke taak. Zeker niet naast alle verantwoordelijkheden en taken die er al liggen.

The Inner Agency biedt dié plek waar jouw medewerkers hun vragen kunnen stellen wanneer zij stagneren in hun welzijn of zich juist willen ontwikkelen. Of wanneer zij in vertrouwen willen praten. Onze gesprekken zijn coachende advies gesprekken waarin we samen met de medewerker zoeken naar de kern.
Daarop ontvangt de medewerker een persoonlijk plan met tips, adviezen of doorverwijzing(en).

“Een medewerker echt zien, erkennen en waarderen is belangrijk voor de verbondenheid, verantwoordelijkheid en het bedrijfsgevoel”

Er wordt gekeken naar de situatie van de medewerker (privé, werk, levensstijl/ emotionele, fysieke en mentale gesteldheid. etc.) en naar wat bij hem/haar past. Wat direct maakt dat de medewerker sneller en effectiever geholpen is en er echt aandacht is voor zijn/haar situatie, wensen of behoefte. Zo komt hij/zij direct bij het juiste antwoord, hulp wat maakt dat op lange termijn;

Samengevat; een positieve bijdrage aan het bedrijf in sfeer, cultuur, omzet etc.

Voordeel van onze werkwijze is dat wij onafhankelijk functioneren. Wij werken vertrouwelijk en kunnen tevens de rol van vertrouwenspersoon uit handen nemen.

Meer informatie? Wij maken graag kennis.

  • In 2020 hadden 1,2 miljoen Nederlandse werknemers burn-outklachten
  • In 2021 was één op de zes Nederlanders (dit is zon 15 procent) psychisch ziek
  • Uitval van gestrest personeel kost werkgevers veel geld: in 2019 kostte volgens TNO burn-out klachten en ander stress gerelateerd verzuim werkgevers zo’n 3,2 miljard Euro