AW-10938059421

The Inner Agency voor bedrijven

Het welzijn en de ontwikkeling van medewerkers heeft in de afgelopen jaren meer aandacht gekregen. Zaken als coaching en trainingen of noemers als vitaliteit en mindfulness worden steeds vaker ingezet. Dit blijkt nodig gezien de toename van ziekteverzuim in veel branches.

Er is een toename van onder andere chronische ziekten en psychische klachten. We worden ons steeds meer bewust van zelfzorg en weten de risico’s van bijvoorbeeld stress of ongezonde voeding. Ook vliegen de zelfhulpboeken over de toonbank en vindt de jongere generatie het steeds waardevoller om met de persoonlijke ontwikkeling aan de slag te gaan maar in hoeverre kun jij als werkgever of HR hierin meedenken?

               “Een medewerker echt zien, erkennen en waarderen is belangrijk voor de                                           verbondenheid, verantwoordelijkheid en het bedrijfsgevoel”

Wij van The Inner Agency geloven in het bieden van dié plek waar een medewerker altijd terecht kan en in een preventieve benadering op maat. Iedere medewerker is anders en vraagt om een andere specifieke benadering.

Voordelen aan onze samenwerking zijn onder andere:

Ook kan er bij ons 24/7 worden ingelogd om een gesprek aan te vragen. Tijdens dit gesprek onderzoekt onze professional samen met de medewerker de behoefte, de situatie en de kern van de vraag. Dit gesprek is direct een coachend adviesgesprek en hieruit ontstaat een persoonlijk plan met tips en eventuele doorverwijzing naar hulp, coaching of net dat wat nodig is.

Na het gesprek ontvangt de medewerker een persoonlijke plan met direct toepasbare tips en doorverwijzing naar de juiste hulp (coaching, therapie, training etc.).

Wij werken samen met een breed netwerk van getoetste hulpverleners en organisaties. 

infographic 2 08-04 (002)

Zoals iedere medewerker om een specifieke benadering vraagt, vraagt ook iedere samenwerking dit. Daarom bij ons altijd een samenwerking op maat met behorend op maat gemaakt implementatieplan.

Benieuwd naar onze werkwijze? Wij vertellen er graag meer over. 

*
-In 2020 hadden 1,2 miljoen Nederlandse werknemers burn-outklachten
-In 2021 was één op de zes Nederlanders (dit is zo’n 15 procent) psychisch ziek
-Uitval van gestrest personeel kost werkgevers veel geld: in 2019 kostte volgens TNO burn-out klachten en ander stress gerelateerd verzuim werkgevers zo’n 3,2 miljard Euro

Dit is waarom andere bedrijven voor ons gekozen hebben: