Bewust leven van buiten & binnen

Gastblog van Mariëlle van The Green Guide – Hoe we al jaren leven doet geen goed voor zowel ons als mens (denk aan burn-outs, depressies etc), als de aarde (milieuvervuiling). Steeds meer mensen gaan daarom bewuster leven. Dit kan zowel van binnen als van buiten en beide aspecten zijn van belang. In dit artikel vind je daarvoor wat inspiratie op een rij!

Bewust leven van buiten & binnen
Als The Green Guide schrijf ik over bewust leven van buiten en van binnen. Voor mij begon het net als voor veel mensen met ‘buiten’. In eerste instantie was dat een liefde voor beauty, maar op de bewustere tour werd dat duurzaamheid en minimalisme (ontspullen).

Ik ontdekte echter dat er ook een hele wereld bij mij van binnen zit. Volgens het gezegde ‘so within, so without’ is het belangrijk dat we veel meer naar binnen toe keren. En dan kunnen we van daaruit bewustere keuzes maken buiten ons (van ego naar eco). 

Bewust leven van binnen
Voor dit artikel op de The Inner Agency blog deel ik graag meer over bewust leven van binnen. Want wat zit er eigenlijk van binnen? Je kunt daarbij denken aan je gedachten, je emoties, je gevoelens en je overtuigingen. We zijn het niet gewend daarbij stil te staan.

Veel mensen staan totaal niet met zichzelf in verbinding en hebben geen idee hoe ze naar binnen moeten keren. Tools die ik hiervoor graag gebruik zijn mindset en mindfulness (o.a. meditatie). Ik combineer dit graag met aspecten als zelfliefde, dankbaarheid & spiritualiteit.

Wanneer je dit toepast, leer je je ware zelf kennen. Je krijgt inzicht in patronen (o.a. slechte gewoontes, perfectionisme, meningen van anderen aantrekken, oordelen over jezelf en anderen) en leert jezelf beter begrijpen. Hierdoor kun je betere keuzes maken voor jezelf.

Wanneer we meer in contact staan met wie we werkelijk zijn en bewuster leven vanuit ons hart, kunnen we makkelijker loslaten, minder stress/angst ervaren en meer innerlijke rust hebben. Dit beïnvloedt ook hoe we de buitenwereld in treden en daar keuzes maken.

Van binnen bewust naar buiten

Als je van jezelf en de mensen om je heen houdt en je begrijpt dat we onderdeel zijn van de natuur (in plaats van erboven staan), dan zul je er beter voor zorgen. Tijd en aandacht zijn tegenwoordig ver te zoeken. Fijne ‘concepten’ zijn daarom intentional living en slow living. Dit helpt namelijk in het kader van mindfulness om met aandacht te leven. Niet alleen aandacht voor jezelf, ook voor anderen (mens & dier) en de aarde.

Het lijkt cliché en misschien is het dat ook, maar hoe beter we voor onszelf zorgen, hoe beter we voor een ander kunnen zorgen. En hoe beter we voor de aarde zorgen, hoe gezonder we daar als mensheid door blijven. Alles staat met elkaar in verbinding!

Liefs Mariëlle

Deel dit bericht via