De winterdip (op de werkvloer)

winterdip

Vroeger donker, minder zon, somberheid, meer behoefte aan eten of slaap, meer files, meer regen, die ene collega die minder concentratie heeft, de ander die continue zit te gapen… Herkenbaar?

De winterdip is voor veel mensen een ding in de winter. De motivatie en werkgeluk kunnen hierdoor minder worden. Dit heeft invloed op medewerkers en natuurlijk op het bedrijf.  Ik kan het niet vaak genoeg zeggen, maar motiveer medewerkers! Er zijn tal van manieren om te motiveren, maar even wat makkelijke toepasbare tips voor de dip:

  • Ga tussen het werk door even naar buiten voor een wandeling
  • Zorg voor voldoende daglicht op de werkplek
  • Zorg voor goede voeding (dat weten we natuurlijk, maargoed deze moet tussen het lijstje) want wanneer je in een dip zit heb je juist de neiging om ongezonde voeding te nemen.
    Denk er eventueel aan om vitamine D toe te voegen.
  • Daag jezelf uit door eens iets nieuws te doen. Denk aan een nieuwe hobby, of iets dat je net even buiten je comfortzone brengt

En binnen het bedrijf:  zorg voor je medewerkers. Zorg voor een positieve sfeer op de werkvloer, voor fijne activiteiten die meer verbinding brengen en voor een fijn contact/ gesprek.
Zodat wanneer iemand dit nodig heeft diegene wordt gezien en ook de juiste ondersteuning krijgt.

Wij kunnen samen zorg dragen voor medewerkers. Iedere collega kan altijd bij ons terecht voor een fijn gesprek waar we een luisterend oor bieden. Soms is het fijn om even niet met een collega te praten maar wel met iemand die er speciaal voor jou is… en als dit gewenst is dan kunnen we zelfs gericht advies brengen voor een activiteit, sessie, coach of precies dat wat nodig is. Kunnen we meteen die winterdip eens aandacht geven!

Liefs,

Melissa


Deel dit bericht via