Een ‘simpele’ ademhalingsoefening welke je meteen laat ontspannen, de Box breathing

pexels-photo-6303797

We deelden op onze Socials dat ik deelnam aan een Breathwork sessie. Uit de reacties en onze poll bleek dat 74% van onze stemmers nog nooit breathwork had gedaan, maar er wel interesse is naar meer informatie. Daarom in deze blog meer informatie over ademwerk en een tip,  een ademhalingsoefening welke je zelf kunt toepassen.

In principe is ademwerk niets meer en niets minder dan een verzamelnaam voor diverse ademhalingstechnieken. Dankzij die technieken, die in vele vormen en maten bestaan, ben je in staat bepaalde processen in je lichaam te beïnvloeden.

Je kunt ‘simpele’ ademhalingsoefeningen doen tijdens je dag, om snel en effectief te kalmeren, ontstressen / ontspannen of juist wanneer je behoefte hebt aan een scherp hoofd en nieuwe energie.

Maar je kunt ademwerk ook transformatief, bevrijdend of therapeutisch inzetten. Het kan emotionele blokkades of vastgezet trauma in je lichaam oplossen omdat je het weer laat stromen.  Wij hebben middels ons werk mooie ervaringen met breathwork. Wil je hier meer over weten? Stuur gerust even een berichtje naar info@theinneragency.nl.

Ik deel hier een ademhalingsoefening welke je zelf gedurende de dag kunt toepassen, de Box breathing. Dit is een ‘eenvoudige’ ademhalingstechniek die bestaat uitvier gelijke fasen van ademhaling:

>  4 seconden inademen

>  4 seconden vasthouden

>  4 seconden uitademen

>  en opnieuw 4 seconden vasthouden

Iedere fase duurt vier seconden, trek hierbij een lijn  en je krijgt een ‘box’ (vierkant). Deze techniek biedt ontspanning van lichaam en geest (ook voor directe ontspanning wanneer iemand in een acute stress situatie zit).

Pas jij deze methode al wel eens toe? Of ga je dit doen? Laat het ons weten 🙂

Liefs,

Melissa

Deel dit bericht via