We zijn al jaren opzoek naar HET geheim voor de eeuwige jeugdige look

Mandy Waasdorp- Mooi oud worden dat willen we allemaal! We zijn al jaren opzoek naar HET geheim voor de eeuwige jeugdige look. Door de eeuwen heen zijn er dan ook een aantal verschillende beauty-hacks gepasseerd. Waar het vroeger ging om speciale specerijen, kruiden en andere natuurlijke producten gaat het tegenwoordig een stapje verder met cosmetische ingrepen. We ontdekken steeds meer over de huid en ontwikkelen steeds meer soorten en opties om de jeugdige look te behouden. Het blijft toch een eeuwige strijd om te kiezen voor de natuurlijke weg. Waarbij we met het aanvullen van ontbrekende stoffen het resultaat wat later zichtbaar is of de snelle manier: de keuze voor botox/fillers waarbij het resultaat vrijwel direct te zien. Deze keuze heeft natuurlijk een ander prijskaartje en moet ook gewoon nog om de paar maanden worden bijgewerkt. Een keuze die in deze snelle maatschappij zorgt voor veel wikken en wegen bij de onzekere vrouw. Tegenwoordig willen we allemaal een quick-fix. Maar zou je ook voor deze snelle manier van oplossen kiezen als je meer zou weten over wat je kunt doen om huidveroudering te vertragen of tegen te gaan? Ik ben van mening dat zeker in deze maatschappij waarin jongeren steeds eerder beginnen met botox en fillers er veel meer uitgelegd mag worden. Bijvoorbeeld op school over het voeden van de huid op een natuurlijke manier over schoonheidsidealen maar ook zeker de consequenties van de niet natuurlijke opties.

Hoe ouder we worden hoe meer elasticiteit, jeugdige glow en volume van onze huid verliezen. Dit komt omdat vanaf het 25ste levensjaar de aanmaak van collageen door ons eigen lichaam aanzienlijk afneemt. Collageen is een lichaamseigen eiwit dat deel uitmaakt van het bindweefsel in bijvoorbeeld je huid, botten, bloedvaten en zorgt voor de structuur en stevigheid. Als we jong zijn, produceert ons lichaam van nature voldoende collageen waardoor ons gezicht zichtbaar glad en gezond eruitziet. Je kan je dus voorstellen dat bij afnamen van collageen in het lichaam de stevigheid van huid en botten afneemt en er rimpels ontstaan. De snelheid en mate waarmee de huid verouderd wordt bepaalt door erfelijke en omgevingsfactoren.

Je leefomgeving, levensstijl, stress, stralingen van telefoon en laptop zijn grote factoren. Daarnaast is het huidige voedingspatroon vol e-nummers en suikers een gigantische aanslag op ons lichaam en zo ook dus de huid. De huidziektes en allergieën schieten uit de pan en de pigmentvlekken beginnen steeds eerder zichtbaar te worden. Steeds meer mensen worden bewust wat de externe factoren voor invloed hebben op de huid.

Maar wat kunnen we dan hieraan doen om die veroudering zo veel mogelijk tegen te gaan?

Voldoende water drinken is altijd erg belangrijk, je huid heeft namelijk deze hydratatie nodig om de huid soepel te houden. Minder met alcohol, koffie en groene thee, dit onttrekt namelijk al het vocht uit je lichaam.
Probeer te kijken naar je externe factoren(straling, Uv-straling, stress)
Bekijk je voedingspatroon eet meer bladgroentes, fruit en minder met suikers, e-nummers en zaadolie.

Supplementen hebben we naar mijn mening in deze maatschappij hard nodig. Helaas redden we het niet meer om de hoeveelheid vitamine en mineralen uit de voeding te krijgen omdat de grond waarin het groeit gigantisch in voedzaamheid is afgenomen. Suppletie voor huidverbetering zijn: vitamine c, zink, silicium, msm, borage olie en collageen.

Wees kritisch naar de producten die je kiest want in deze gezondheid/beautyindustrie gaan miljoenen om. Niet elk product maakt waar wat de reclame of het etiket verkondigt. Zo heb je al snel veel pakjes, zakjes en potjes in de keuken staan, geef je veel geld uit en blijft het resultaat uit ook uit. Ook hierbij weer het advies om niet zomaar te beginnen met kopen van een supplement maar vraag advies bij een deskundige die je hierin kan ondersteunen om zo het juiste resultaat te behalen.

Deel dit bericht via