Mijn leven na burn-out & kennismaking met Transformational cupping

Mandy Waasdorp- Wat was mijn verlangen groot om een beter mens te worden, althans dit was mijn vertaling van het klimmen uit een depressie/burn-out ‘een beter mens worden’. Ik wilde zo snel mogelijk van dat energielek af en wilde weer creatief kunnen zijn, plezier maken en nieuwe dingen ontdekken. Achteraf gezien accepteerde ik niet dat mijn lichaam rust nodig had en probeerde ik alsnog alle ballen hoog te houden. Emoties had ik geblokkeerd om zo maar door te kunnen gaan. Maar mijn lichaam vond het welletjes op het moment dat mijn zoontje werd geboren. Het licht ging uit en ik kon niks meer.

Na vele manieren te hebben gezocht voor hulp op de reguliere manier waar ik me altijd maar niet begrepen voelde stuitte ik op een account op instagram die uitleg gaf over transformational cupping.
Cupping kende ik wel maar transformational cupping ging veel verder dan het verlichten van pijnpunten. Transformational cupping is cupping gecombineerd met manuele therapie. Het werkt als een soort detox op je lichaam. Niet alleen zorg je dat de verklevingen en opgehoopte afvalstoffen verdwijnen met deze manier van behandelen, maar ook ga je aan de slag met emoties en trauma die het lichaam vast houdt. Je lichaam houdt deze stoffen vast op plekken in het lichaam en dat uit zich bij iedere persoon anders. Opgehoopte afvalstoffen komen door stress, slechte voeding, emotie, medicatie, onvoldoende beweging en luchtvervuiling en te veel van deze stoffen in het lichaam maakt je ziek. Dit ervaar je dan door blokkades, pijntjes en kwaaltjes in je lichaam. Het lichaam werkt prachtig om dit met ‘pijn´ aan te geven zodat je focus naar die specifieke plek mag gaan.

Bij het lezen van deze informatie werd ik alleen al enorm getriggerd. De afgelopen jaren waren keuzes maken verschrikkelijk moeilijk, maar deze keuze was direct duidelijk. Dit gaat niet alleen mezelf helpen maar hiermee kan ik veel andere mensen helpen.

Want inmiddels weet ik: ‘help een ander, maar begin bij jezelf’” . Tijdens de opleiding ervaarde ik hoe ik de afgelopen jaren voor mezelf had gezorgd. Het gaf zoveel inzichten dat er letterlijk een laag van mij af viel en een stuk rustiger in mijn vel kwam te zitten. Het samenwerken van mijn emoties en mijn lichaam was een hele intieme vorm van therapie waarin controle plaatsmaakte voor overgave. Ik leerde weer opnieuw te vertrouwen op mijn intuïtie. Na de opleiding ging ik oefenen op vriendinnen en familie en keer op keer verbaasde ik me erover hoe duidelijk ons lichaam samenwerkt met emoties. Elke plek in het lichaam heeft een energetische betekenis en tijdens het cuppen merk je dat bepaalde plekken meer zeer doen of meer rood/paars worden. Die plekken correspondeerde elke keer weer met het punt waar hij/zij al een lange tijd tegenaan liep. Alles wat pijn doet in het lichaam tijdens de behandeling zijn afvalstoffen. Om deze te kunnen verwijderen zet je de cup op het lichaam en trekt deze vacuüm. Met een masserende beweging ga je opzoek naar de afvalstoffen en trekt deze omhoog. De behandeling is daarom ook gevoelig. Daarnaast kun je detox verschijnselen ervaren. Zo kun je na de behandeling het flink koud krijgen, grieperig voelen, hoofdpijn krijgen of misselijk worden. Maar dit is een manier om de afvalstoffen af te voeren. Geef je lichaam tijd om zich schoon te krijgen en drink veel water of bijvoorbeeld een celeryjuice om dit goed af te voeren. Dat is ook het mooie van de behandeling, het werkt namelijk door. Zie het als een laagje van een ui die je afpelt, elke behandeling kom je een stukje dieper bij de kern. Elke keer weer een laagje dieper. Ik ben zo ontzettend dankbaar dat ik deze stap heb genomen. Niet alleen voor mezelf maar ook andere mensen te behandelen met deze geweldige voor van therapie. Leuke bijkomstigheid: het zorgt er ook nog eens voor dat je strak en stralend in je vel zit. En alles gaat weer stromen, zonder enige moeite!

Deel dit bericht via