Persoonlijke ontwikkeling

De wondere wereld van Persoonlijke ontwikkeling

Melissa Lievaart – Wanneer je anderen de weg wijst in hulp: dan kun je natuurlijk zelf niet achter blijven 🙂

Sowieso is mijn eigen ontwikkeling iets wat als een rode draad door mijn leven loopt. Soms wat meer aanwezig, soms wat op de achtergrond.
Mijn ervaring is dat wanneer je hiermee start er no way back is. Ik verslind het ene zelfhulpboek na het andere, volg met regelmaat een training of cursus en onderga vaak sessies.
Hypnotherapie is bijvoorbeeld een sessie welke al jaren iedere maand met dikke letters in de agenda staat (hier ga ik zeker nog een blog over schrijven). Yoga vind ik fijn, ademwerk helpt mij om meer in mijn lijf te zakken en wanneer ik bewust let op mijn voeding dan voel ik mijzelf echt veel beter.

Eigenlijk ben ik gewoon bezig met meer voelen, met mijn emoties, gedachten en aandacht schenken aan mijn lichaam; een stukje bewuster leven noem ik het.

Ik krijg regelmatig de vraag: waarom doe jij dit soort dingen nu allemaal? Het simpele antwoord: omdat ik me hier goed bij voel en omdat ik dan zoveel meer in balans ben. Ik ben nogal ondernemend, druk in mijn hoofd, soms wat chaotisch en heb hierdoor juist behoefte aan een vorm van rust. Ook vind ik het interessant om te blijven leren en mezelf te leren kennen; steeds weer een stukje beter.

Ik vind het heus niet altijd fijn om hier tijd aan te besteden. Want het kost tijd, het kost doorzettingsvermogen en soms is het helemaal niet tof om de confrontatie met je gevoel aan te gaan. Juist niet! Want hier kom je dingen tegen waar je juist heel graag voor wegloopt.
Soms is het fijner om weg te duiken voor die emoties en gevoelens, om Netflix aan te zetten of lekker weg te gaan. Dat is ook helemaal prima, maar juist de balans is iets wat voor mij werkt.
Een avond lol met vriendinnen of naar een festival: ik wil het voor geen goud missen, maar om mijn energie te bewaken is een stapje terug juist enorm waardevol. Waar ik voorheen continue overal bij wilde zijn, mijn agenda een grote drukke bedoeling was en ik altijd over mijn grenzen ging voel ik nu dat wanneer ik te druk ben geweest dat ik echt ruimte nodig heb voor ontspanning, rust en tijd voor mijzelf.

Echt even niks. Zitten en voelen. Inchecken bij mijzelf en voelen.

Wanneer ik weer even slecht eet of weinig mediteer dan stuiter ik weer heen en weer, word ik onrustig en vliegt mijn focus alle kanten op.

Waarom mijn persoonlijke verhaal? Omdat ik met The Inner Agency onze klanten stimuleer om op een passende manier met jouw leven, jouw uitdagingen aan de slag te gaan. Dan vind ik het eerlijk om te delen dat zowel Sabine als Ik, de oprichtsters, beiden enorm voor persoonlijke ontwikkeling zijn en hier zelf veel mee doen.

Ook volgen we samen sessies of trainingen. We maken zelf altijd grapjes dat we een soort huwelijk zijn aangegaan bij het oprichten van ons bedrijf. Maar zoals bij een huwelijk tussen geliefden is er bij ons een relatie waar aan gewerkt moet blijven worden.  Zitten we nog op 1 lijn? Wat zijn onze verschillen of onze sterke en zwakke punten? Hoe spreken we elkaar aan op ons gedrag? Hoe pakken we tijd om samen te werken naast alle taken die er liggen, enz. Het compagnon-schap is geen gemakkelijke taak, communicatie en eerlijkheid zijn de basis.

Zo hebben we volgens de Human Design onze charts vergeleken om te kijken hoe wij onze krachten het beste kunnen bundelen. Ook zijn we een opleiding gaan doen over de wet van aantrekking, lezen we veel boeken en gaan we regelmatig even samen weg (denk aan een boshuisje om te focussen, of even dansen). We volgen ook regelmatig een sessie bij één van onze partners, dit om te weten hoe onze partners werken maar ook weer voor onze innerlijke ik.

Wil je weten welke sessies we gedaan hebben? Hier schrijven we met regelmaat een blog over.

Liefs,

Melissa