Keerpunt in het leven van onze klanten

Melissa Lievaart – Bij veel van onze klanten zien we dat ze een keerpunt in hun leven mee hebben gemaakt. Ontslag, ziekte, verlies, depressie, burn-out, vaak heftige of juist bijzondere gebeurtenissen waardoor hun leven verandert. Hierdoor worden ze gedwongen om om te gaan met nieuwe situaties, of juist met ervaringen uit het verleden.

Het leren omgaan met deze veranderingen en ervaringen is niet iets wat zomaar van de ene op de andere dag gebeurt. Soms duurt het even voordat iemand beseft dat hulp van buiten af juist heel goed kan zijn, en kan zorgen voor nieuwe inzichten en het verwerken van nare gebeurtenissen.

Hoe dit proces verloopt, en wat de juiste hulp is verschilt per persoon. De een duikt er vol overtuiging in, terwijl het voor een ander juist moeilijk of eng is om hulp te vragen. Dit kan zijn omdat iemand het lastig vindt om zichzelf kwetsbaar op te stellen, maar het kan ook komen omdat iemand het belang van goede hulp nog niet in ziet. Daarnaast is het vaak ook heel confronterend. We zijn snel geneigd om te vluchten of afleiding te zoeken. Maar als we dit niet doen, en juist onze donkere kanten onder ogen komen kunnen we groeien.

Verandering is mogelijk. Verandering in onszelf, maar ook verandering in hoe we naar onze omgeving kijken en deze inrichten. Er is moed en tijd nodig om met jezelf aan de slag te gaan. Het onder ogen komen van onze pijn en emoties is heel persoonlijk, en voor de een makkelijker dan voor de ander. De transformatie is voor iedereen geheel verschillend, maar er is voor ieder een passende manier om echt met jezelf in contact te komen en de verandering aan te gaan.

Soms is het wellicht lastig om zelf uit te vinden welke hulp of therapie bij jou past, of weet je niet waar je op vast loopt. Soms is juist de combinatie van verschillende therapieën en coaching de uitkomst.

Weet dat wanneer je echt aan de slag gaat het in het begin heel confronterend kan zijn, maar dat juist die confrontatie enorm waardevol kan zijn. Vaak gaat dit gepaard met een bewuster leven en wat ons betreft is dit groei, bewust kijken naar jouzelf; waar sta je en wat heb jij nodig en wie ben je? Want in the end is groei dat wat we allen zo nodig hebben in ons leven.