klankschalen

Klankschalensessie

Melissa Lievaart – Samen met Sabine ben ik een klankschalensessie gaan volgen bij één van onze partners. Wist je dat klanken ervoor zorgen dat je lichaam weer in balans komt?

De schalen geven trillingen op verschillende hoogtes en trillingsfrequenties. Door het ritme en door de frequentie van de klanken, kunnen we onze hersengolven meenemen en wordt het mogelijk om ons normale bewustzijn (bèta-status) terug te brengen naar een ontspannen staat (alfa) en zelfs naar een meditatieve of slaap staat (theta & delta). Klank helpt je zo om geestelijk en lichamelijk in ontspanning te komen en zo kan het herstellend vermogen van je lichaam zijn werk doen.

Op de heenweg in de auto waren we nog enorm druk in overleg. We hadden een deadline waar we een klap op moesten geven. Nog even dit en nog even dat bespreken, we kwamen dus met behoorlijke drukke hoofdjes aan. Meteen bij binnenkomst mochten we niet meer praten en mochten we een voor een in een grote klankschaal plaatsnemen, na het sluiten van de ogen werd er tegen de schaal aan geslagen. Een ervaring waarbij mijn hele lichaam ging wankelen. Na deze ervaring mochten we plaats nemen op een matje. We werden hier volledig geïnstalleerd zoals wij dit wensten: met of zonder kussen of deken. Na lekker te liggen begon langzaam de stem van Elke met diverse gong geluiden, het was een heel aangename ervaring. Ik ben bekend met een ontspannen en meditatieve staat en kon me al vrij snel mee laten voeren.

Ik voelde me volledig ontspannen en rustig, de plek voelde enorm sereen en de trillingen voelde ik door mijn hele lichaam. Het was een cadeau om even niet 1001 gedachten in mijn hoofd te hebben, maar echt even in volledige overgave rust en warmte te voelen.

Deze sessie is een cadeautje aan jezelf. Puur even liggen en ontspannen. De volgende keer gaan we voor de massage therapie met verwarmende klankschalen voor de ultieme diepe ontspanning en heling.

Liefs,

Melissa