Waarom gaat iemand om met geld zoals diegene dat doet?

10 juni 2022

Hoe is jouw relatie met geld? Heb je hier ooit bij stilgestaan? Ons hele leven gaan we om met geld: zakgeld wanneer we jong zijn, eenmaal per jaar vakantiegeld, spaargeld om dingen te vervangen of nieuwe spullen te kopen.  Geld heeft ook een emotionele waarde.
Je kunt geld spannend vinden, eng, of het biedt juist veiligheid maar hoe je met geld omgaat dat wordt bepaald hoe je erover denkt. En omgekeerd.

Wat geld voor je betekend hangt samen met hoe je er aan komt of waar je het voor nodig hebt maar hieronder ligt nog een laag. Dit is een soort (onbewuste) blauwdruk van wat geld voor je betekent. Deze wordt deels gevormd in je jeugd en het gezin waar je op bent gegroeid (hoe daar met geld om werd gegaan).

Melissa mag in gesprek met Bjorn, hij is holistisch financieel coach. Hij legt aan de hand van de metaforische geldboom uit dat de wortels (relatie met geld) onder de grond eigenlijk net zo waardevol zijn als de geldboom (uitgaven, bezit) zelf. Bjorn legt bij zijn klanten de wortels (gedrag, patronen etc.) bloot en kijkt naar de combinatie van het rationele stuk en de combinatie van het emotionele.
Björn geeft in deze Podcast een heel mooie oefening om tot jouw relatie met geld te komen.

Heb je vragen na het luisteren van deze podcast? Zou je zelf wel eens met ons in gesprek willen of zoek je hulp? Wat jouw vraag ook is, neem gerust eens contact met ons op: info@theinneragency.nl

Deel dit bericht via